www.agiosdimitriostv.gr
Img 8377 768x721
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑ

Μαθητική εικονική επιχείρηση του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου

Κοινοποίηση

Το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και το 1ο ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου συνεργάζονται φέτος στο πρόγραμμα “Μαθητική Εικονική Επιχείρηση” του Junior Achievement Greece στο πλαίσιο του θεσμού της συνεκπαίδευσης. Οι μαθητές των δύο σχολείων ξεκίνησαν και συνεχίζουν μια πολύτιμη διαδρομή που τους εισάγει στην έννοια της επιχειρηματικότητας καθώς κλήθηκαν να ιδρύσουν και να προωθήσουν την δική τους επιχειρηματική ιδέα. Οι στόχοι που επιδιώκονται μέσα από το πρόγραμμα σχετίζονται με την καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων (ςοΩ skills) που είναι οι επαγγελματικές δεξιότητες του 21ου αιώνα, και πιο συγκεκριμένα, των δεξιοτήτων ανάληψης ευθύνης, σχεδιασμού και προγραμματισμού, οργανωτικότητας, ομαδοσυνεργατικότητας, επικοινωνίας, διαχείρισης χρόνου, λήψης αποφάσεων, επίλυσης προβλημάτων και ανάπτυξης κοινωνικής ευθύνης.

Οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, εκμάθησης μέσα από την πράξη, ανάληψης εικονικών ρόλων μέσα στην επιχείρηση, mentoring από ειδικούς και ανταλλαγής καλών πρακτικών με άλλα σχολεία. Επιπλέον, δεδομένου ότι το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει την συνεκπαίδευση ενός τυπικού με ένα ειδικό σχολείο, επιτυγχάνονται και παράλληλοι στόχοι που έχουν να κάνουν με την συμπερίληψη, την συνεργασία με μαθητές από διαφορετικό εκπαιδευτικό πλαίσιο, την κατανόηση και αποδοχή της αναπηρίας, την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και άλλους σημαντικούς παιδαγωγικούς και ψυχοκοινωνικούς στόχους. Η ομάδα του εκπαιδευτικού προγράμματος εμπνεύστηκε και «ίδρυσε» τη μαθητική εικονική επιχείρηση Hungry Minds (Kiosks4all). Η συνεργατική αυτή μαθητική επιχείρηση παρέχει επιχειρηματικές συμβουλές ανάπτυξης «αειφόρων κυλικείων» προτείνοντας:

  •  τον σχεδιασμό εφαρμογών καινοτόμων λειτουργιών,  την υιοθέτηση λειτουργιών και υπηρεσιών που θα προάγουν τη συμπερίληψη και
  • την καθιέρωση πρακτικών που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων
  • τεχνολογιών

Αρωγοί στο εγχείρημά μας είναι η lnspirational Mentor, Δημοσιογράφος κα Μαρία Νικόλτσιου και ο επιχειρησιακός μας σύμβουλος κ. Ιωάννης Στυλιανού. Την Παρασκευή 16/2/2024 η ομάδα των δύο σχολείων συμμετείχε στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση, μαζεύοντας και άλλες σημαντικές εμπειρίες καθώς οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με 55 άλλα συμμετέχοντα σχολεία, αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες κι ανέπτυξαν δεξιότητες παρουσίασης και προβολής της δουλειάς τους. Σε όλη αυτή την προσπάθεια είχαμε στο πλευρό μας τους υποστηρικτές/συνεργάτες/χορηγούς μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Γρηγόρης Μικρογεύματα, Chicuel, Unismack, Οικογένεια Δασκαλάκης, NoWaste21, 111CommOn, Kardasis, School Synergy Snacks, Black Light, City Pack, Παπαδοπούλου, GRL transportation group, Πελαργός Τεχνική Κατασκευαστική και WWF Hellas.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Έφη Χρυσού, Σίβυλλα Κυριακοπούλου, Γιώργος Σκαβάρας, Κέλλυ Φραδέλου, Αλεξανδρα Τιλελή,

Μ. Σηφάκη – E.E.E.EK. Αγίου Δημητρίου

Δημήτρης Γκούβης και Κατερίνα Μικρογιαννάκη – Ιο Επαγγελματικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέα τιμολόγια ρεύματος στη χαμηλή τάση – Τι σημαίνουν οι τέσσερις κώδικες

diktio diktio

«Τουρισμός για Όλους 2024»: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι

omada dktio

Με εντολή του δημάρχου σφραγίστηκαν 6 παιδικές χαρές καθώς δε διαθέτουν σήμα καταλληλότητας

omada dktio