www.agiosdimitriostv.gr
A11b5d58bfb38108711724cae6a28526
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝΕΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό του Βιετνάμ: Ανακοίνωση για Επίσκεψη στο Ανόι

Κοινοποίηση

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βιετνάμ: Σημαντική Συνάντηση για τη Διμερή Συνεργασία

Στο πλαίσιο της 3ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς, που πραγματοποιείται στη Νίκαια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ, Phạm Minh Chính. Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός Phạm Minh Chính απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί το Βιετνάμ, μια πρόσκληση που έγινε άμεσα αποδεκτή. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της συνάντησης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση και σημείωσε την αξία της επικείμενης επίσκεψης, τονίζοντας ότι δεν απαιτείται πολλή προσπάθεια για να πείσει τους συνεργάτες του για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας συνάντησης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη χρονική συγκυρία της επίσκεψης, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί το Βιετνάμ πριν από το τέλος του έτους, θεωρώντας ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και της τεχνολογίας.

Αναφερόμενος στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δυο χώρες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ναυτική παράδοση της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι η χώρα ελέγχει το 25% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορικού στόλου, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητη στις εξελίξεις που άπτονται της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και της ασφάλειας των θαλασσίων οδών.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Phạm Minh Chính μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς της ηγεσίας του Βιετνάμ και εξέφρασε την προσδοκία να υποδεχθεί τον Έλληνα ομόλογό του κατά την επίσκεψη αυτή, με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και την εξέταση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση αυτή δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, αλλά και μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και της δασοπροστασίας, κρίσιμες πτυχές για την αειφόρο ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διαψεύδεται η ενημέρωση Μασκ από το Πεντάγωνο για ενδεχόμενο πόλεμο με την Κίνα σύμφωνα με τον Τραμπ

user 3

Ισραήλ: Δυνατότητα στρατηγικής επιδρομής στον πυρηνικό σταθμό Φορντό του Ιράν χωρίς αμερικανική στήριξη

user 3

Π. Μαρινάκης στο ΕΡΤNews: Στρατηγική για μόνιμες κοινωνικές παροχές με χρηματοδότηση από τη ρήτρα διαφυγής

user 3