www.agiosdimitriostv.gr
Eklogeseksw2
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Κοινοποίηση

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου καθώς απομένουν λίγες ώρες πριν την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το agiosdimitrios – news σε ένα συγκεντρωτικό αφιέρωμα σας παρουσιάζει τους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Αγίου Δημητρίου για τις δημοτικές εκλογές 2023.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Αγίου Δημητρίου: 

Μαρία Ανδρούτσου με τον συνδυασμό «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ – Συμμετέχουμε – Ενώνουμε»

Η τωρινή Δήμαρχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου μίλησε στο agiosdimitrios-news.gr δηλώνοντας τα εξής:  “Ζητάμε την εμπιστοσύνη των πολιτών για άλλη μία θητεία για να ολοκληρώσουμε τα έργα που έχουμε δρομολογήσει και για τα οποία έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις όπως ενδεικτικά αναφέρω το κολυμβητήριο, τον Ασύρματο, τον οδοφωτισμό led, την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων. Ζητάμε να αξιολογηθεί το πρόγραμμά μας με βάση την αξιοπιστία των προηγούμενων περιόδων αλλά και με βάση των ομάδα μας, τους 87 ανθρώπους που θα κληθούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό”.

Βιογραφικό:

Η Μαρία Ανδρούτσου σπούδασε με υποτροφία στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005. Εργάστηκε 10 χρόνια ως καθηγήτρια Φυσικής και από το 1995 εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα.

Ασχολήθηκε ενεργά με το γονεϊκό κίνημα σε συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος το 2002 και το 2006 πριν θέσει την υποψηφιότητά της ως Δήμαρχος. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 τίθεται επικεφαλής του συνδυασμού ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ και εκλέγεται Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου. Το 2014 επανεκλέγεται για την περίοδο 2014-2019. Ενώ από το 2019 μέχρι σήμερα διανύει τη τρίτη
της θητεία ως Δήμαρχος.

Είναι μέλος στο Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και μέλος της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Υπήρξε μέλος της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στην Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), ενώ σήμερα είναι αναπληρωματικό μέλος στην ελληνική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επίσης, από τον Ιούνιο 2021 είναι Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής του Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα CIVINET Greece – Cyprus.

Τα θέματα της έμφυλης ισότητας, της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και της τοπικής δημοκρατίας είναι πάντα στις προτεραιότητές της και με αυτά ως αρχές ασκεί, με τους συνεργάτες και τις συνεργάτιδές της, τη διοίκηση της πόλης
του Αγίου Δημητρίου.

Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Σκουλίκα και έχει δυο παιδιά.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του συνδυασμού και τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους: https://allazoumetinpoli.gr/

2. Στέλιος Μαμαλάκης με τον συνδυασμό «Δημοτική Παράταξη Μέλλον Αγίου Δημητρίου» 

“Βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους για πάνω από 15 με 20 χρόνια” δήλωσε στο agiosdimitriosnews.gr και συμπλήρωσε “Έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και τώρα ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Για μια πόλη όμορφη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μια πόλη φιλόξενη από την οποία δεν θα αναγκάζονται οι πολίτες να φεύγουν για όμορους δήμους αντίθετα θα αποτελέσει πόλος έλξης πολιτών άλλων περιοχών”.

Βιογραφικό:

“Γεννήθηκα στην Αθήνα και κατοικώ στον Άγιο Δημήτριο, εγώ και η οικογένειά μου τα τελευταία 30 χρόνια. Είμαι παντρεμένος με τη Παιδίατρο-Νεογνολόγο, κ. Κανδήλη Γεωργία και έχoυμε δύο κόρες την Ανδριάνα 25 ετών επιστήμονα στον τομέα της πληροφορικής και την Ελευθερία 23 ετών Φυσικοθεραπεύτρια.

Η καταγωγή μου είναι από το Ρέθυμνο μιας και ο πατέρας μου είναι από τα Αγκουσελιανά και η μητέρα μου από τα Λευκόγια Ρεθύμνης. Σπούδασα στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια εξειδικεύτηκα στον τομέα της Στατιστικής. Εργάστηκα ως μελετητής και σύμβουλος σε Ερευνητικά Προγράμματα Στατιστικής.Από το 1996 μέχρι σήμερα δραστηριοποιούμαι στον χώρο της Εκπαίδευσης. Έχω συγγράψει 9 τίτλους βιβλίων και είμαι ιδιοκτήτης φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης στο Παλαιό Φάληρο.

Επί σειρά ετών συμμετέχω ενεργά σε πολιτιστικούς Συλλόγους και Οργανώσεις. Από το 2013 είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου Αττικής. Το 2018 εκλέχθηκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρητίου Ενώσεως ενώ τον Νοέμβριο του 2022 εκλέχθηκα πρώτος σε ψήφους και σήμερα είμαι Γενικός Γραμματέας της Παγκρητίου Ενώσεως.

Συμμετείχα στις περιφερειακές εκλογές του 2019 με τον συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική»  καταλαμβάνοντας την έκτη θέση (πρώτος επιλαχόντας περιφερειακός σύμβουλος στον Νότιο Τομέα) λαμβάνοντας 9007 σταυρούς στο σύνολο των 8 Δήμων. Από όλες τις θέσεις μου όλα αυτά τα χρόνια ήμουν παρών στα δημοτικά δρώμενα και συνεισέφερα στις συλλογικές προσπάθειες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Άγιο Δημήτριο.”

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του συνδυασμού και τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους: https://steliosmamalakis.gr/

3. Γιώργος Παπαντριανταφύλλου με τον συνδυασμό «Αγαπάμε την πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο» 

“Τέσσερα χρόνια στις γειτονιές του Δήμου Αγίου Δημητρίου έχουμε δώσει αγώνα για τον κάθε πολίτη” δήλωσε στο agiosdimitriosnews.gr και πρόσθεσε “Ζητάμε τη στήριξη και τη ψήφο σας για να φύγουμε από το παλιό, το αναποτελεσματικό, το ανοργάνωτο και να πάμε σε ένα μοντέλο αποτελεσματικότητας, οργάνωσης και σύγχρονου τρόπου διοίκησης. Σλόγκαν μας είναι: Πρόοδος μαζί μας ή στασιμότητα;”

Βιογραφικό: 

Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι επικοινωνιολόγος. Γεννήθηκε στην οδό Τήνου 14 στον Άγιο Δημήτριο. Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες και Επικοινωνία, ειδικότητα, στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων.Είναι συγγραφέας των ακαδημαϊκών εγχειριδίων που διδάσκονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης είναι ο δημιουργός της δύο φορές βραβευμένης καινοτομίας M.E.V. (Municipality Electronic Village), Δημοτικό Ηλεκτρονικό Χωριό.

Επιπλέον είναι: 

Σύμβουλος επικοινωνίας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος , Καταστροφών και Κρίσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Δρ. κου Ευθυμίου Λέκκα Ποέδρου ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας και Πρόληψης Ελλάδος).

-Μέλος του προεδρείου στο Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων (Ε.Ε.Δ.Σ.) και του επιστημονικού σωματείου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, στην Ελλάδα.

-Εισηγητής στον ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ. (Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας), αποφοίτων Πανεπιστημίου.

-Καθηγητής, εκπαιδευτής ενηλίκων, ομιλητής σε συνέδρια και εισηγητής επικοινωνίας, σε προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Εισηγητής στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Επίσης έχει εργαστεί στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Ο.Δ.Ι.Ε (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος), ως Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Σύμβουλος Επικοινωνίας γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού αλλά και ως παρουσιαστής εκπομπής. Παράλληλα είναι Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας Επικοινωνίας με έδρα στον Άγιο Δημήτριο.

Υπήρξε Σύμβουλος Δημάρχου 2015 – 2019.  Το 2023 εκλέχθηκε επικεφαλής της νεοϊδρυθείσας δημοτικής παράταξης «Αγαπάμε την Πόλη μας, τον Άγιο Δημήτριο».

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του συνδυασμού και τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους:https://agapametinpolimas.gr/

4. Χρήστος Πρεκετές με τον συνδυασμό «Νέα Πνοή – Προοπτική για τον Άγιο Δημήτριο» 

Βιογραφικό:

Ο Χρήστος Πρεκετές είναι Γενικός Χειρουργός και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Δάφνη Αττικής. Από το 2000 προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ΙΚΑ Αγίου Δημητρίου. Από το 2006 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και από το 2014 είναι επικεφαλής της παράταξης «Νέα πνοή- προοπτική για τον Αγ. Δημήτριο». Μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στον Άγιο Δημήτριο. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 έλαβε 27,72% στον πρώτο γύρο και 44,25% στον δεύτερο γύρο, χάνοντας την εκλογική μάχη από τη Μαρία Ανδρούτσου, που έλαβε 41,64% στον πρώτο γύρο και  55,75% στον δεύτερο.(Πηγή: noupou.gr)

Περισσότερα για το πρόγραμμα του συνδυασμού και τον Υποψήφιο Δήμαρχο μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.facebook.com/neapnoiprooptikiofficial/

5. Παναγιώτα Δήμου με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου» 

Βιογραφικό:

Είναι 40 ετών. Μεγάλωσε και ζει στο Μπραχάμι. Είναι παντρεμένη με 2 παιδιά ηλικίας 7,5 και 6 ετών. Είναι απόφοιτος του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Παίρνοντας το πτυχίο της, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, ως καθηγήτρια βιολογίας στον ιδιωτικό τομέα, ως τηλεφωνήτρια, ιδιωτική υπάλληλος σε εταιρεία νοσοκομειακών/ ιατρικών ειδών κ.ά. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε εταιρεία κλινικών ερευνών και παροχής υπηρεσιών στον κλάδο του φαρμάκου ως επιστημονική σύμβουλος.

Δραστηριοποιείται στο κίνημα από τα μαθητικά της χρόνια. Ως μαθήτρια Λυκείου στο Στρογγυλό συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, γνωστό ως νόμο Αρσένη. Τότε ήρθε σε επαφή και οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Έκτοτε, συνέχισε ανελλιπώς τη δράση της μέσα από το σύλλογο φοιτητών του Βιολογικού Τμήματος στην Πάτρα και στη συνέχεια, ως εργαζόμενη πλέον, μέσα από το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων. Σήμερα είναι δραστήριο μέλος του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής.

Δραστηριοποιείται στο Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών της ΟΓΕ Αγίου Δημητρίου. Επίσης, συνέβαλε στη συγκρότηση συλλόγου γονέων στο 16ο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου, και είναι αντιπρόσωπος στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίου Δημητρίου.

Είναι μέλος της Τ.Ε. της Τομεακής Οργάνωσης Νοτίων της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στο Νότιο Τομέα Αττικής.

Είναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και Δημοτική Σύμβουλος Αγίου Δημητρίου από το 2011.

Περισσότερα για τον συνδυασμό μπορείτε να δείτε εδώ: https://laikisysbrah.blogspot.com/

Δείτε εδώ όλους τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους ολων των συνδυασμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έρχεται ειδική εφαρμογή για τις εφημερίες των φαρμακείων Αττικής από τον Φεβρουάριο του 2024

omada dktio

Διπλασιάζονται οι πιστώσεις για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής: Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών – Τι ισχύει για την επιμόρφωση

omada dktio

Οι πίνακες συμμετεχόντων παιδιών στη δημοτική κατασκήνωση για το 2024

omada dktio