www.agiosdimitriostv.gr
C11a35c4 58f2 4b22 9408 Ab3d9fe68f3e
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Πρωτοποριακό σεμινάριο από την Osteon Orthopedic & Spine Clinic σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Κοινοποίηση

Ένα πρωτοποριακό, για τα ελληνικά δεδομένα, σεμινάριο διοργανώθηκε το 2ήμερο 15 & 16 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα από την Osteon Orthopedic & Spine Clinic σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Το πρώτο Osteon Ortho & Spine Course περιλάμβανε 46 ομιλίες, 32 τραπέζια πρακτικής εξάσκησης με τις πιο σύγχρονες και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στις αρθρώσεις του ώμου, του γόνατος και της σπονδυλικής στήλης. Επιπλέον, διεξήχθησαν 5 ενότητες συζητήσεων περιστατικών ενδιαφέροντος, τα οποία αφορούσαν από τις πιο συχνές μέχρι και τις πιο ασυνήθιστες ορθοπεδικές παθήσεις.

Νέοι ορθοπεδικοί χειρουργοί, χειρουργοί σπονδυλικής στήλης και νευροχειρουργοί είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από έμπειρους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καταρτισμένους επιστήμονες.

Σε δύο μέρες συνδυάστηκαν ταυτόχρονα, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, ανέφερε ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κάνοντας λόγο για «πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα σεμινάριο», το οποίο παρείχε την δυνατότητα σε νέους χειρουργούς, ορθοπεδικούς και νευροχειρουργούς να εκπαιδευτούν από έμπειρους και καταξιωμένους τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς συναδέλφους τους.

«Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχει αποδείξει επανειλημμένως την προσήλωσή του τόσο στην εκπαίδευση των νέων γιατρών όσο και στην εφαρμογή καινοτόμων και σύγχρονων τεχνικών», υπογράμμισε ο κ. Χρ. Αποστολόπουλος.

Ιατρικό Αθηνών

Για πρωτοποριακό σεμινάριο έκανε λόγο και ο κ. Παναγιώτης Πάντος, Ορθοπεδικός Χειρουργός, Διευθυντής Τμήματος Άνω Άκρου, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, τονίζοντας ότι «στα 32 τραπέζια πρακτικής εξάσκησης καταξιωμένοι γιατροί από την Ελλάδα και το εξωτερικό μπόρεσαν να δείξουν νέες, ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για την αντιμετώπιση των συνηθέστερων παθήσεων του ώμου του γόνατος και της σπονδυλικής στήλης».

«Προτεραιότητα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, παραμένει η συνεχής ιατρική εκπαίδευση και είναι από τους βασικούς στόχους του κάθε γιατρού, η μετάδοση των γνώσεων από έμπειρους σε νεότερους, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή μετάβαση στις νέες γενιές», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Σταραντζής, Ορθοπεδικός, Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντής Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Πρόκειται για το πρώτο συνέδριο που διοργανώνει η Osteon «στο πλαίσιο μιας αξιοσημείωτης προσπάθειας που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Αθηνών για την προβολή νέων τεχνικών με ελάχιστη επεμβατικότητα σε γόνατο, ώμο και σπονδυλική στήλη», σημείωσε ο κ. Βασίλειος Σακελλαρίου, Ορθοπεδικός, Διευθυντής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (MIS) Ισχύου- Γόνατος και Μυοσκελετικής Ογκολογίας, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

«Ιδιαίτερα σημαντική για την εξέλιξη νέων γιατρών» χαρακτήρισε την παραπάνω προσπάθεια ο κ. Βασίλειος Βουγιούκας, Νευροχειρουργός, Διευθυντής Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Νευροχειρουργικής, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ζέττα Μακρή: Μην φοβούνται οι γονείς την επιστροφή των παιδιών τους στα σχολεία

omada dktio

Ξεκίνησαν οι προβολές ταινιών ενόψει της 25ης Μαρτίου

omada dktio

Ενημερωτική εκδήλωση για καρδιολογικές παθήσεις και σακχαρώδη διαβήτη στο Δ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου

omada dktio