www.agiosdimitriostv.gr
Outtaclimate2 696x288
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πρεμιέρα του “Outta Climate Festival” στον Άγιο Δημήτριο

Κοινοποίηση

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που απαντά στην κλιματική κρίση μέσα από μια νέα προσέγγιση! Με πρωτοβουλία του Δικτύου Civinet Greece-Cyprus και συγχρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, το “Outta Climate Festival” φέρνει στο επίκεντρο την κλιματική κρίση, την οδική ασφάλεια, τη νεολαία και τον Πολιτισμό.

► Με ένα διπλό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για μικρούς και μεγάλους, το “Outta Climate Festival” περιλαμβάνει πρωινές παρεμβάσεις “asphalt art” έξω από σχολεία και απογευματινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις σε κεντρικούς δημόσιους χώρους του Δήμου.

Πρόγραμμα

► Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023
• Στις 10:00 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, Asphalt Art με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Soteur.

 Η τεχνική του “asphalt art” είναι ένα ιδιαίτερο είδος street art που δημιουργείται πάνω στην άσφαλτο. Σκοπός της είναι να προσελκύσει την προσοχή των οδηγών, να ενθαρρύνει την μείωση της ταχύτητας και να προτείνει την αλλαγή της λειτουργίας των δρόμων προς όφελος των πεζών, των ποδηλατιστών και των ατόμων μειωμένης κινητικότητας (μαθητές, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, γονείς με παιδιά σε μικρή ηλικία).
 Υπεύθυνος για την υλοποίηση των παρεμβάσεων “asphalt art” είναι ο διεθνούς φήμης εικαστικός Soteur, ο οποίος θα δημιουργήσει, με τη συμμετοχή των μαθητών, μια εκπληκτική καλλιτεχνική σύνθεση με καμβά το δρόμο του σχολείου τους.

 Την ίδια μέρα στις 19:30 στο Πάρκο Ασυρμάτου, μουσική και χορός, rock, blues, jazz, electronic, experimental μαζί με: Το Ωδείο Αγίου Δημητρίου «Μίκης Θεοδωράκης», και η rock band του θα ανοίξει τη συναυλία και θα συμμετέχουν μαθητές των δασκάλων Νίκου Κουτρή (κιθάρα ηλεκτρική) και Βασίλη Μαθιόπουλου (ντραμς), παρουσιάζοντας ένα μουσικό πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει σε άλλες …rock εποχές.
 Τη ροκ μπάντα του Panos Iliou and the Stomping Ground… telling and dancing the blues και τους Π. Ηλιού, Α. Παλαμήδη, Ι. Παναγοπούλου, Δ. Γεροσταθοπούλου και χορευτικές ομάδες blues & swing. Τους Great for Healing οι οποίοι αποτελούνται από τους Ε. Αλισά Τσακίρογλου, Ν. Κοκκόλη, Γ. Παπανικολάου και…
 Τους Modified Dog με τους Χ. Χριστοδούλου, Ι. Παυλόπουλο, Θ. Πολυμενέα-Λιοντήρη.

► Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του “Outta Climate Festival” είναι δωρεάν για το κοινό, όμως το φεστιβάλ στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό όλων των συνανθρώπων που δοκιμάζονται, της φύσης που καταστρέφεται, της ζωής που πρέπει να ξαναχτιστεί.  Με απόλυτη εμπιστοσύνη στο αδιαμφισβήτητο έργο του “Ο Άλλος Άνθρωπος – Κοινωνική Κουζίνα – Δωρεάν Φαγητό για Όλους”, συγκεντρώνουμε:

 Ξηρά τροφή (πελτέδες,όσπρια,πένες,ρύζι, λάδι, κονσέρβες,σνακ,κ.λπ.).
 Καθαριστικά (χλωρίνες, απορρυπαντικά ρούχων, βετέξ,σφουγγάρια,σφουγγαρίστρες,σκούπες, κοντάρια,κουβάδες, κ.λπ.).
 Είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτικά,μωρομάντηλα,αντισηπτικά, πάνες ακράτειας & βρεφικές,σερβιέτες,σαμπουάν, κ.λπ.).
 Εργαλεία (γαλότσες,φτυάρια,σακούλες οικοδομής,καρότσια οικοδομής,γάντια εργασίας, κ.λπ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δωρεάν Σεμινάρια Στελεχών Κατασκήνωσης 2024

omada dktio

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Δημητρίου στηρίζει το βιβλιοπωλείο των Αστέγων

omada dktio

Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων ΗΛΙΟΣ. Ομιλία και συζήτηση με θέμα «Εθισμός και Διαδίκτυο»

omada dktio