www.agiosdimitriostv.gr
262 0.gymnasio Aradippou Rompotiki
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΙΔΕΙΑ

Νέα διάκριση για το Γυμνάσιο Αραδίππου στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Ρομποτικής – WRO 2023

Κοινοποίηση

Μπήκε με το δεξί φαίνεται η καινούρια χρονιά για το Γυμνάσιο Αραδίππου.

Τρεις μαθητές μας , οι : Γιώργος Χ΄Λοϊζου, Αγαθάγγελος Σωτηρίου και Νεκτάριος Χριστοφόρου απέσπασαν την Πρώτη Θέση στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στην κατηγορία Γυμνασίων που έλαβε χώρα στις 9/9/2023 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συμμετείχαν διάφορες ομάδες τόσο από δημόσια όσο και ιδιωτικά σχολεία, και μέντορας καθηγητής τους ήταν ο κ. Γιώργος Πέτρου, καθηγητής Σχεδιασμού και Τεχνολογίας .

Αποτελούν αυτοί δύσκολους αγώνες που αναπτύσσουν την κριτική σκέψη και οξύνουν το πνεύμα. Φανερώνει η επιτυχία αυτή και την εργασία που επιτελείται στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Το μεγάλο Έπαθλο …
H μετάβαση τους στον Παναμά, 7- 9 Νοεμβρίου, για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό WRO 2023 ( World Robot Olympiad ). Γενικό θέμα του: Ενώνοντας τον πλανήτη – θαλάσσιες υποδομές.

Σημειώστε ότι είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά που εξέρχεται νικητής παγκύπρια το Γυμνάσιο Αραδίππου με τον κ. Γιώργο Πέτρου και τους μαθητές του σε αυτούς τους διαγωνισμούς.

Πέρσι μας εκπροσώπησαν στους διεθνείς αγώνες που έγιναν στη Γερμανία. Απέσπασαν τότε το ψηλότερο χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Γυμνασίων. Μεγάλη επιτυχία πιστεύουμε για τη μικρή Κύπρο μας και την κατεύθυνση/σεις που οφείλουν να ακολουθηθούν στα εν Κύπρω δρώμενα, αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε σαν λαός. Ας τους ευχηθούμε και φέτος κάθε επιτυχία.

Ακολουθεί ενημερωτικό σημείωμα του εκπαιδευτικού.

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Ο WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δύσκολους και δημιουργικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Το γενικό θέμα του WRO 2023 είναι «ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ – ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ»

Ο Παναμάς αποτελεί έναν υποθαλάσσιο τηλεπικοινωνιακό κόμβο, όπου πλήθος καλωδίων από την Καραϊβική και τον Ειρηνικό Ωκεανό συνδέονται μεταξύ τους. Υποβρύχια σκάφη και ρομπότ μπορούν να βοηθήσουν στη συντήρηση αυτής της κρίσιμης υποδομής αλλά και να συμβάλουν στην υλοποίηση νέων τεχνολογιών στη θάλασσα, όπως υπεράκτια φωτοβολταϊκά πάρκα και υποθαλάσσια κέντρα δεδομένων.

Στη δοκιμασία του Γυμνασίου, το ρομπότ θα πρέπει να βοηθήσει στην εγκατάσταση και την επισκευή υποθαλάσσιων καλωδίων, στην εγκατάσταση μιας υποθαλάσσιας μονάδας εξυπηρετητών καθώς και την ενεργοποίηση υπεράκτιων φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Η ενασχόληση των παιδιών με την Τεχνολογία και την Ρομποτική τόσο στα πλαίσια τέτοιων διαγωνισμών όσο και στα πλαίσια του μαθήματος Σχεδιασμός και Τεχνολογία, συμβάλλει στην υγιή τους ανάπτυξη και στην ανάδειξη των ταλέντων και ικανοτήτων τους . Η μαγεία της Ρομποτικής τους παρέχει μια πολύτιμη διαδρομή και αύξηση του ενδιαφέροντος για συμμετοχή τους στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) που κάποια παιδιά σίγουρα θα ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία σε έναν από αυτούς τους τομείς.

Ακόμα η Εκπαιδευτική Ρομποτική προσφέρει στα παιδιά σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές ικανότητες, όπως η Έρευνα και η Καινοτομία καθώς αρχίζουν και αντιλαμβάνονται ότι για την επίλυση ενός προβλήματος δεν υπάρχει μία και μοναδική λύση, γεγονός που προάγει την φαντασία και την δημιουργικότητά τους.

Η νέα μεγάλη αυτή διάκριση του Γυμνασίου Αραδίππου είναι ακόμα ένα φωτεινό παράδειγμα και κίνητρο και για τα υπόλοιπα παιδιά να ασχοληθούν βαθύτερα με την Ρομποτική και την Τεχνολογία για να ανακαλύψουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Το κέρδος από την συμμετοχή στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα δεν είναι μόνο το ποιος θα κερδίσει αλλά περισσότερο οι εμπειρίες που θα αποκομιστούν από κάθε άποψη. Είναι μια επένδυση για το μέλλον, ένα ερέθισμα, μια πρόκληση και για τα υπόλοιπα παιδιά, τους αυριανούς επιστήμονες της Κύπρου.

Φίλιππος Κουμίδης

Διευθυντής Γυμνασίου Αραδίππου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του 1ου ΚΕΠ Αγίου Δημητρίου

diktio diktio

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στην Attica Green EXPO

diktio diktio

Δύο συλλήψεις για τους πυροβολισμούς έξω από μαγαζί

omada dktio