www.agiosdimitriostv.gr
Marinakis
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Όποιος θέλει οι ομογενείς να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο θα το δείξει με την ψήφο του

Κοινοποίηση

«Θα συνυπογραφεί από τους υπουργούς που προβλέπεται να συνυπογραφεί. Διάβασα και εγώ κάποια δημοσιεύματα για την κ. Κεφάλα, τα οποία δεν μπορώ να επιβεβαιώσω γιατί δεν έχω τέτοια ενημέρωση. Ούτε η ίδια έχει κάνει κάποια συγκεκριμένη δήλωση. Καλό θα ήταν να μην προεξοφλούμε τη στάση» είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», για το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν το επιβεβαιώνω αυτό και μάλιστα επειδή το διάβαζα και είχαν πάρει και έναν πιο έντονο χαρακτήρα χθες δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τη δική μας πλευρά, ούτε έχει εκφραστεί το οτιδήποτε» είπε απαντώντας σε ερώτηση για την κ. Κεφάλα.

Επανέλαβε ότι οι υπουργοί, οι οποίοι μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο, εφόσον εγκρίνουν τα νομοσχέδια έχουν μια αυξημένη θεσμική υποχρέωση. «Το κυριότερο που μπορώ εγώ να σας προαναγγείλω είναι ότι οποιαδήποτε απόφαση είναι μια διαδικασία σημαντική. Η Ν.Δ. θεωρώ ότι από όλη αυτή διαδικασία και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας και θα φανεί και σε επίπεδο υπουργικό συμβουλίου, η κυβέρνηση κατ΄ επέκταση, βγαίνει θεωρώ κερδισμένη, γιατί θωράκισε μια διαδικασία που τηρείται και για όλα τα υπόλοιπα νομοσχέδια. Εξηγήσαμε και θα συνεχίσουμε να εξηγούμε, η διαδικασία αυτή θα κορυφωθεί μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, γιατί θεωρούμε ότι είναι μια σημαντική μεταρρύθμιση που ουσιαστικά δίνει δικαιώματα σε κάποιους συμπολίτες μας χωρίς να αφαιρεί κάτι από κάποιον άλλον και ρυθμίζει μια κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι δεν είχαμε διχαστικό ρόλο. Ούτε θα έχουμε σε κανένα άλλο θέμα και αυτό θέλουμε να θωρακίσουμε» ανέφερε.

Αναφερόμενος στην θέση της εκκλησίας τόνισε «έχουμε απόλυτο σεβασμό στις απόψεις της εκκλησίας και δεν είναι προσχηματικό ή ευκαιριακό αυτό που σας λέω. Είναι διαχρονικός αυτός ο σεβασμός. Ειδικά τα τελευταία χρόνια και σε κάθε περίοδο κρίσης η εκκλησία στήριξε την ελληνική κοινωνία, βοήθησε πολύ στο να κρατηθεί η συνοχή της κοινωνίας και έπαιξε έναν πάρα πολύ σπουδαίο, όπως κάνει διαχρονικά, ρόλο. Έχει τις απόψεις της. Είναι απολύτως σεβαστές».

«Από εκεί και πέρα η εκτελεστική εξουσία εισηγείται τα νομοσχέδια και η νομοθετική εξουσία με την ψήφο των βουλευτών τα εγκρίνει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό συνέβαινε διαχρονικά στη χώρα μας. Αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε ποτέ να μπούμε σε αντιπαράθεση με την εκκλησία. Ακούμε τις απόψεις, ακούμε τις απόψεις της κοινωνίας και προχωράμε παρακάτω» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης είπε ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν παραβιάζει τον πυρήνα της οικογένειας. «Σέβομαι απόλυτα την οικογένεια, οφείλουμε όλοι πολλά στις οικογένειές μας και στις οικογένειες που έχουμε δημιουργήσει και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Δεν θέλουμε ένα παιδί να μεγαλώνει με έναν ορατό και έναν αόρατο γονιό. Ρυθμίζουμε μια πραγματικότητα, η οποία αυτή τη στιγμή υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχουν παιδιά από δύο άνδρες και δύο γυναίκες και δυστυχώς αντιμετωπίζονται ως παιδιά κατώτερου Θεού και αυτό δεν θέλουμε να συνεχίσει να υφίσταται. Ο καθένας έχει τις απόψεις του, εμείς είμαστε ξεκάθαροι σε αυτές και προχωράμε χωρίς διχαστικό λόγο εξηγώντας τι θέλουμε να κάνουμε» συμπλήρωσε.

Το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

Για το νομοσχέδιο της επιστολικής ψήφου και τις αιτιάσεις για την τροπολογία της κυβέρνησης ανέφερε: «Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση αυτή, ξεκινώντας από το 2019, ήθελε να σταματήσουν να υπάρχουν αδικίες, αρχικά για τους κατοίκους του εξωτερικού. Κατάφερε με πολύ μεγάλη πειθώ και δυσκολία να το κάνει πλήρως αυτό το 2023. Η κυβέρνηση αυτή ήθελε και θέλει να καθιερωθεί η επιστολική ψήφος, ειδικά για τους κατοίκους του εξωτερικού. Ξεκίνησε με τις ευρωεκλογές γιατί χρειαζόταν απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών και συνεχίζει με τις βουλευτικές εκλογές, γιατί διαπίστωσε μία αυξημένη συναίνεση».

«Αν είσαι υπέρ, πραγματικά, της επιστολικής ψήφου για τις ευρωεκλογές και θες να δώσεις ένα αυτονόητο δικαίωμα -θεωρούμε εμείς- στους ομογενείς και αλλάζεις τη στάση σου, επειδή θεωρείς ότι έγινε κακώς μια τροπολογία από την κυβέρνηση, η συναίνεση αυτή είναι προσχηματική. Δεν μπορεί να εξαρτάται η στάση σου κοινοβουλευτικά, αν είσαι σοβαρό κόμμα, από το εάν θες να «κρατήσεις μούτρα», αν μου επιτρέπετε την έκφραση ή να κάνεις, ας πούμε, ένα παιχνίδι υπαναχώρησης στην κυβέρνηση» είπε.

«Έστω, λοιπόν, ότι θεωρεί η αντιπολίτευση ότι ήταν λάθος ο τρόπος, ο οποίος προβλέπεται κοινοβουλευτικά, θα μπορούσε να ψηφίσει το νόμο για τις ευρωεκλογές – δεν το απαγορεύει κανείς αυτό στην αντιπολίτευση- και να καταψηφίσει -αν θεωρεί τόσο πολύ κακή τη διαδικασία- την τροπολογία. Τώρα, δεύτερον, αν συμφωνείς και θες να δώσεις δύναμη στους ομογενείς και τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους, εσύ αυτό το στηρίζεις. Δεν τιμωρείς τους ομογενείς» πρόσθεσε.

Επιπλέον είπε ότι αιφνιδιασμός θα υφίστατο, αν σε μία συζήτηση, για παράδειγμα, τη διευθέτηση του χωροταξικού, ή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ερχόταν η κυβέρνηση να φέρει μια τροπολογία για την ψήφο των ομογενών στις βουλευτικές εκλογές, που θέλει αυξημένη πλειοψηφία. «Τι περίεργο θεωρεί κάποιος ότι έκανε μία κυβέρνηση, που στο πλαίσιο της έναρξης της συζήτησης για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, βλέποντας ότι -και είναι θετικό αυτό- υπάρχει αυξημένη συναίνεση 230 ψήφων για αυτό το νομοσχέδιο, φέρνει μια πρόταση, μια τροπολογία; Και λέει το εξής πολύ απλό: Ρε παιδιά, αφού τελικά συμφωνούμε με την επιστολική ψήφο και ενώ χρειαζόταν 151 ψήφοι, θα έχουμε 230 και μπράβο και σε εσάς που έχετε αυτή τη διάθεση συναίνεσης, γιατί να μην το επεκτείνουμε, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, και στις βουλευτικές εκλογές;» ανέφερε.

«Το γεγονός ότι το δεύτερο βήμα θέλαμε να γίνει λίγο πιο γρήγορα, γιατί είδαμε ότι είχαν ωριμάσει οι συνθήκες, δεν σημαίνει ότι αυτό δείχνει υποκρισία ή αλλαγή στάσης. Δεν κρύψαμε ποτέ τη διάθεσή μας για την επιστολική ψήφο» υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της αποχής, που κυρίως στις ευρωεκλογές βαίνει αυξανόμενο. «Και δεν θέλουμε να βάζουμε προσκόμματα ή γραφειοκρατικά εμπόδια στη διαδικασία, τα οποία δεν έχουν καμία αξία. Θέλουμε, διασφαλίζοντας το αδιάβλητο της διαδικασίας, αυτή να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συμμετοχή» είπε.

πηγή /newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μια ξεχωριστή συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης στους μικρούς «Αγγελιοφόρους του 13 ου Δημοτικού Σχολείου»

omada dktio

Θεσσαλονίκη: Έλληνας βιολιστής προβλέπει τις ηλιακές καταιγίδες για την NASA

omada dktio

Σκρέκας: Τα πρόστιμα βεβαιώνονται και εισπράττονται

diktio diktio