www.agiosdimitriostv.gr
8173f5aa6d67806b73298ebce42aba04 27722193 1
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντός και Εκτός: Ριχάρδος, δούκας του Μπερνέ και ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση

ΟΡιχάρδος, δούκας του Μπερνέ, δευτερότοκος γιος του Γουλιέλμου του Κατακτητή (εκείνου που έβαλε τα θεμέλια ώστε η γνωστή Αγγλία να σταματήσει να είναι ένας χαοτικός χώρος συγκρούσεων ανάμεσα σε διασταυρούμενους εισβολείς), κάποια στιγμή εκεί στα τέλη του 11ου αιώνα είπε να πάει για κυνήγι, σε μια διαδικασία που ήταν και παρέμεινε για αιώνες «σπορ» για τους ευγενείς. Η βόλτα κατέληξε μακράν του να θεωρείται υγιής, αφού ο νεαρός Ριχάρδος σκοτώθηκε (μάλλον πέφτοντας πάνω σε κάποιο κλαδί). Δεδομένου ότι επί κληρονομικής μοναρχίας ο θάνατος κάποιου υιού (πρωτότοκου, δευτερότοκου) μπορεί να οδηγούσε το στέμμα στο κεφάλι κάποιου νεότερου αδελφού ή και συγγενούς, ποτέ δεν μπορεί να ξέρει κάποιος με ασφάλεια εάν το δυστύχημα ήταν πράγματι τέτοιο ή… ενέδρα.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ
Ο δύσμοιρος ο Ριχάρδος βέβαια, όπως και άλλοι πριν και μετά αυτόν, σκοτώθηκαν είτε σε ύποπτα «δυστυχήματα» κυνηγώντας είτε απλώς επειδή δεν πρόσεχαν. Φυσικά, εν έτει 2023, ποιος μπορεί να νοιάζεται, αλλά σε αυτές τις αναποδιές που ξεκινούν ως περίπατοι και καταλήγουν εντελώς διαφορετικά, δεν μπορεί να μην τρέξει το μυαλό στα ενδοκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς δηλαδή η Εφη Αχτσιόγλου πήγαινε –κατά τα κοινώς λεγόμενα– «σβηστή» για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά έχασε από τον ορισμό του αουτσάιντερ, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το ρεπορτάζ για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ θα το διαβάσετε σε άλλες σελίδες, ωστόσο είναι ορατό το ενδεχόμενο ο Κασσελάκης, εκτός από επικοινωνιακός, να είναι και σκληρός στη γραμμή που θα ακολουθήσει, γεγονός που –αν μη τι άλλο– θα οδηγήσει σε εξελίξεις. Ολα αυτά, βεβαίως, μένει να αποδειχθούν σε βάθος χρόνου.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος χθες σχολίασε την εκλογή Κασσελάκη με τρόπο δηκτικό, δίνοντας και μιαν έμμεση είδηση. Οπως ανέφερε, η ισότητα στον γάμο (δηλαδή και των ομοφυλόφιλων ζευγαριών) θα προχωρήσει. «Ο πρωθυπουργός είπε ότι πιστεύει στην ισότητα στον γάμο και θα το φέρει αυτό στη Βουλή», είπε ο κ. Πατέλης (Πρώτο πρόγραμμα) και πρόσθεσε ότι «ο χρονισμός» είναι απόφαση του πρωθυπουργού. Ο κ. Πατέλης, βέβαια, τόνισε τα εξής: «Νομίζω ότι η κοινωνία μας έχει δείξει ότι δεν είναι το Νο 1 θέμα που την απασχολεί. Θα έλεγα ότι καθόλου δεν απασχολεί τον κόσμο. Το Νο 1 θέμα είναι η ακρίβεια και το σούπερ μάρκετ. Και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε. Και το θέμα της ισότητας στον γάμο είναι ένα θέμα που θα έρθει». Η δήλωση του κ. Πατέλη εκφράζει, φυσικά, τις απόψεις του ιδίου, ωστόσο δεν είναι άγνωστο ότι εντός της Ν.Δ. για το ζήτημα έχουν διατυπωθεί ενστάσεις. Με την ευκαιρία, πάντως, ο κ. Πατέλης επέκρινε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι και ο ίδιος παντρεμένος στο εξωτερικό με τον σύντροφό του, όμως, η συζήτηση, όπως υπογράμμισε, δεν ήταν για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του. Συζητιόταν «το ότι φορούσε κοντομάνικα, αν έφαγε πρωινό, ήπιε καφέ και έχουμε μία ας πούμε καινούργια κατάσταση, στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι παντρεμένος στο εξωτερικό με μια σχέση που δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική έννομη τάξη», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πατέλης.

Ο ΤΟΠΟΣ
Το Αντόβερ της Μασαχουσέτης, όπου σε ηλικία 14 ετών ο Στέφανος Κασσελάκης μετακόμισε. Είναι σημαντικό, διότι με βάση –όπως πληροφορούμαστε από έγκυρες πηγές– το γεγονός ότι συμπλήρωσε 11 συνεχόμενα χρόνια εκτός Ελλάδος, εκ των πραγμάτων τον κατέστησε δικαιούχο μόνιμης απαλλαγής από τη στράτευση στις Ενοπλες Δυνάμεις. Είναι ένα δικαίωμα που έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί Ελληνες του εξωτερικού. Είναι, πάντως, ένα ζήτημα το οποίο από ορισμένες, τουλάχιστον, πλευρές της αντιπολίτευσης ενδεχομένως θα θέτουν ολοένα και περισσότερο, προσπαθώντας να βρουν «τρωτά» σημεία στο παρελθόν του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει, ωστόσο, ένα παρεμφερές παράδειγμα από το απώτατο, ιερό παρελθόν του εγχώριου σοσιαλισμού. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε υπηρετήσει τη θητεία στις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις. Η αναφορά γίνεται χωρίς διάθεση σύγκρισης.

Η ΑΤΑΚΑ
«Δεκατρείς ηµέρες πριν από τη διεξαγωγή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτώβρη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κυβερνητική απόφαση οι εκλογές να πραγματοποιηθούν “στα βουβά”. Μια επιλογή που ταυτόχρονα στηρίζεται από υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην αποκαλυφθούν οι συγκλίσεις τους με τη Ν.Δ. στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Τελευταίο περιστατικό του σχεδιασμού αυτού αποτελεί η ακύρωση της συζήτησης των υποψηφίων περιφερειαρχών Αττικής, που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky». Τάδε έφη ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΚΚΕ στην Αττική, Γιάννης Πρωτούλης. Σας είχα ενημερώσει ότι το ΚΚΕ ζητάει μανιωδώς debate για τις τοπικές και, όπως φαίνεται, δεν του βγαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνεχίζουν την εργασία τους 7 συμβασιούχοι του Αγίου Δημητρίου

diktio diktio

Έρχεται ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα από τη Ρωσία – Πότε θα χιονίσει

omada dktio

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Συμπληρωματικές απολογίες των Κροατών χούλιγκαν

diktio diktio