www.agiosdimitriostv.gr
Mhtropolitiko Iatreio Logo
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας

Κοινοποίηση

Οι Εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελλάδας, όπως και όλη σχεδόν η Ανθρωπότητα, παρακολουθούν με αγωνία και αγανάκτηση το συνεχιζόμενο δράμα των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού, που υφίσταται εδώ και 56 χρόνια ασφυκτική κατοχή, δεν δικαιολογούν εκτελέσεις ή απαγωγή αμάχων από τη Χαμάς. Όπως επίσης δεν δικαιολογούνται οι ισραηλινοί ανηλεείς βομβαρδισμοί που στοχεύουν μη στρατιωτικούς στόχους: νοσοκομεία, σχολεία, χώρους λατρείας και κατοικίας. Το δικαίωμα αυτοάμυνας και η προστασία του λαού του Ισραήλ δεν δικαιολογεί τη δολοφονία αμάχων και τη συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ το 66% των νεκρών Παλαιστινίων είναι γυναικόπαιδα. 900 παιδιά συγκαταλέγονται στους 1600 αγνοούμενους, που είναι θαμμένοι στα ερείπια των σπιτιών.
Το «Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων» δίνει την εικόνα που επικρατεί. Ο αποκλεισμός στερεί στους κατοίκους της Γάζας βασικά είδη πρώτης ανάγκης, καθώς η ανθρωπιστική βοήθεια, που επιτρέπουν οι Ισραηλινοί να φτάσει, είναι ανεπαρκής. Στο διάστημα 21 με 26 Οκτωβρίου πέρασαν συνολικά 74 φορτηγά με εφόδια, όταν πριν τις εχθροπραξίες περνούσαν περίπου 500 φορτηγά ημερησίως. Εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων και του υποσιτισμού επιβαρύνεται ιδιαίτερα η υγεία των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, ανάμεσά τους 380 νεογέννητα και 4600 έγκυες.
12 από τα 35 Νοσοκομεία και 46 στα 72 Κέντρα Α/βάθμιας Υγείας έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς ή έχουν κλείσει λόγω έλλειψης καυσίμων.

Οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» καταγγέλλουν ότι έχουν γίνει χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς να δοθεί πλήρης αναισθησία, λόγω των ελλείψεων σε ιατροφαρμακευτικά υλικά και φέρνουν στο φως εικόνες φρίκης, που τα διεθνή ΜΜΕ αποκρύπτουν.

Οι βομβαρδισμοί έχουν ισοπεδώσει πολλά οικοδομικά τετράγωνα και το 46% των σπιτιών έχει καταστραφεί ή είναι ακατοίκητο λόγω ζημιών. Περίπου 1.400.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Το Ισραήλ παραβιάζει κάθε κανόνα Διεθνούς Δικαίου, όταν εν ονόματι της δικής του ασφάλειας οδηγεί σε εξόντωση ή εκπατρισμό έναν ολόκληρο λαό και τα τυφλά χτυπήματα σε βάρος των αμάχων, συνιστούν έγκλημα πολέμου.

Ενώνουμε και εμείς, οι Εθελοντές του ΜΚΙΕ, τη φωνή μας με όλους αυτούς που ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός, δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για παροχή βοήθειας και άμεση επανεκκίνηση ειρηνευτικών διαδικασιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την εξεύρεση δίκαιης λύσης και την παγίωση της Ειρήνης στην περιοχή.
__________________________________
Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελλάδας (πρώην Ελληνικού)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2109631950
Τσιτσάνη & Καραϊσκάκη 34, Γλυφάδα 16675
Ιστοσελίδα: https://www.mkielladas.org
facebook: https://www.facebook.com/mkielladas
email: mkielladas@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μαρινάκης: Όποιος θέλει οι ομογενείς να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο θα το δείξει με την ψήφο του

omada dktio

Ταυτοποίηθηκαν δύο από τους δράστες που είχαν πυρπολήσει περιπολικό στο Μοναστηράκι

omada dktio

Άγιος Δημήτριος: Ζωγράφισαν το δρόμο έξω από το σχολείο τους για να προσέχουν οι οδηγοί

omada dktio