www.agiosdimitriostv.gr
W02 90936
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντ. Γιαννακόπουλος, υπ. δημοτικός σύμβουλος Αγ. Δημητρίου: «Με επιμονή για μια πόλη καθαρή και με περισσότερο πράσινο»

Κοινοποίηση

 Έμπειρος δημοσιογράφος αλλά και στον ελεύθερο χρόνο του δρομέας μεγάλων αποστάσεων, ο Αντώνης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να κατέλθει στον στίβο της αυτοδιοίκησης στον Άγιο Δημήτριο, με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παπατριανταφύλλου.

   Στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γιαννακόπουλος σημειώνει ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης -της οποίας είναι γέννημα θρέμμα- είναι η έλλειψη καθαριότητας και η υποβάθμιση των ελεύθερων χώρων.

   «Με θέληση και επιμονή θα εργαστώ για μία πόλη με περισσότερο πράσινο και καθαριότητα, με περισσότερους χώρους άθλησης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, καθώς για την επίλυση των όποιων άλλων προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου», τονίζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΑγαΠάμε την πόλης μας, τον Άγιο Δημήτριο».

   Η συνέντευξη του Αντώνη Γιαννακόπουλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

   Ερώτηση: Κύριε Γιαννακόπουλε, τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση στον ‘Αγιο Δημήτριο; 

   Απ.: Ο ‘Αγιος Δημήτριος είναι ο Δήμος όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω έως και σήμερα. Εδώ πέρασα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Φοίτησα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο και ακολούθως στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης. Ο ‘Αγιος Δημήτριος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Γνωρίζω τις γειτονιές της πόλης από μικρό παιδί. Από τότε που ήταν ακόμη αλάνες.

   Θεωρώ πως τα έργα που έχουν γίνει έως τώρα στην πόλη, τόσο από τη νυν διοίκηση όσο και από τις προηγούμενες διοικήσεις, δεν ήταν και δεν είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν και να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων.

   Η μεγάλη αγάπη που νιώθω για την πόλη, αλλά και η έντονη επιθυμία που με διακατέχει για την επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί της αποτελούν και τους λόγους που με οδήγησαν στο να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση στον ‘Αγιο Δημήτριο.

   Ερ.: Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σας;

   Απ.: Η έλλειψη καθαριότητας θεωρώ πώς είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου. Οι πλατείες είναι παραμελημένες. Οι περισσότεροι κάδοι είναι παλαιοί και δεν απολυμαίνονται σχεδόν ποτέ. Ελάχιστα είναι καλάθια στους δρόμους για να μπορούν οι κάτοικοι της πόλης να πετούν τα σκουπίδια τους. Το Πάρκο του Ασυρμάτου εμφανίζει σημάδια εγκατάλειψης, όπως και το ρέμα της Πικροδάφνης. Πολλά προβλήματα, κυρίως καθαριότητας, εντοπίζονται και σε χώρους του Κοιμητηρίου.

   Επίσης, τα τελευταία χρόνια έντονο είναι και το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λεωφόρο Αγίου Δημητρίου, εξαιτίας της συρρίκνωσης του οδοστρώματος από την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την κατασκευή διαχωριστικών στηθαίων εντός αυτού.

   Επιπροσθέτως, οι χώροι άθλησης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες, είναι δυστυχώς ελάχιστοι.

   Τέλος, σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στις περισσότερες γειτονιές της πόλης, λόγω της έλλειψης επαρκούς φωτισμού.

   Ερ.: Ποιες λύσεις προτείνει η παράταξή σας για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων; 

   Απ.: Το πρόγραμμα της παράταξής μας «ΑγαΠάμε την πόλης μας τον ‘Αγιο Δημήτριο» και ο επικεφαλής αυτής Γιώργος Παπατριανταφύλλου, για τα προβλήματα στα οποία αναφέρθηκα παραπάνω, προτείνει, μεταξύ άλλων, τη χρήση έξυπνων κάδων καθώς και την αλλαγή και ένταξη υπογειοποιημένων και επιδαπέδιων κάδων ανά 30 μέτρα, όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προτείνει, επίσης, πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών και απορριμμάτων.

   Επίσης, φωτισμό Led σε όλες τις γειτονιές της πόλης, γεγονός που θα επιφέρει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων στον Δήμο.

   Τη δημιουργία ένας βιοκλιματικού πάρκου στην περιοχή του Ασυρμάτου, βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης άρθρο 100 του νόμου Καλλικράτης του 3852/2010 τεύχος Α87 και παράλληλη κατοχύρωση του έργου υπέρ του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

   Δημιουργία και ανασχεδιασμό των πάρκων τσέπης, όπως και αναδιαμόρφωση όλων των πάρκων και των πλατειών της πόλης με γνώμονα τη σωστή λειτουργία και χρησιμότητά τους. Διόρθωση του έργου της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου. Διάρθρωση, δομή και ευπρεπισμός του Κοιμητηρίου. Κατασκευή κολυμβητηρίου στην περιοχή του Ασυρμάτου, όπως και αθλητικών κέντρων και νέων χώρων άθλησης στις γειτονιές, με γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

   Στον Πολιτισμό, μία από τις πρώτες προτεραιότητες της παράταξής μας είναι η δημιουργία μουσείων σε παλαιά διατηρητέα κτίρια του Αγίου Δημητρίου. Επίσης: Η δημιουργία Συνεδριακού κέντρου και Κέντρου Πολιτισμού και Εκδηλώσεων, καθώς και η υλοποίηση προγράμματος υποδομών και στήριξης των νέων για διασκέδαση και αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και η ανέγερση Θερινού κινηματογράφου.

   Ερ.: Σε ποιους τομείς θα εστιάσετε το ενδιαφέρον σας σε περίπτωση που εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος;

   Απ.: Με θέληση και επιμονή θα εργαστώ για μία πόλη με περισσότερο πράσινο και καθαριότητα, με περισσότερους χώρους άθλησης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, καθώς στην επίλυση των όποιων άλλων προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου.

   Σε ευχαριστώ πολύ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών κερδίζει πρώτο βραβείο στο AEI Film Festival 2023

omada dktio

Π. Τσακλόγλου: Έρχονται 3 νέες πλατφόρμες για επίδομα μητρότητας, απασχόληση και οφειλές συνταξιούχων

omada dktio

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του 1ου ΚΕΠ Αγίου Δημητρίου

diktio diktio